Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia]Procenty za lajki...

squah :')

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

Siema.
Natchnęło mnie żeby napisać taką sugestię, więc piszę.

Wpadłem na pomysł, aby w nagrodę za zdobyte ilości lajków, przyznawane były ujemne procenty.

Np. jeśli mamy 250 pkt. reputacji (lajków) piszemy do GM'a i on przyznaje nam -5%.

Oczywiście nie koniecznie za 250, może być za np. 150, 300 bądź 500.

Dlaczego?
Aktualnie lajki nie dają praktycznie nic. Wprowadzenie tego systemu dałoby jakąś motywację do pomagania, czy np. wykonywania zleceń w FA (bo w sumie co graficy mają za tracenie swojego czasu?).

Oczywiście wszystko jest do ustalenia, czy "stare" lajki się liczą, czy ważne są dopiero te zdobywane od momentu wprowadzenia tej zmiany (osoby z topki byłyby praktycznie nietykalne). Tutaj już pozostawiłbym wolną rękę osobom wyższej rangi.

No i trzeba by uwzględnić wszelakie "wymiany" lajków między użytkownikami, czyli np. 5x limit za 5x limit. Tak zdobyte punkty reputacji nie byłyby ważne.

Co Wy na to?

PS. Z góry mówię, nie piszę tej sugestii z myślą o sobie, ponieważ mam 0%.

Game Over

Opublikowano

W zasadzie to czemu nie, można jakoś urozmaicić system reputacji, tak jak mówisz - na ujemne procenty, może na nagrody? (Kwestia dyskusyjna :P).

Wstępnie na tak.

Opublikowano

Po ilości like'ów praktycznie można sprawdzić pomocniczość użytkownika. Osobiście jestem na Nie, ludzie będą specjalnie nabijać limity, byleby zbić %.

W obecnej chwili według mnie jest dobrze, więc jak już powiedziałem jestem na Nie. Ale każdy ma inne zdanie(i należy to szanować), jestem ciekaw co powiedzą na to inni. ;)

Opublikowano

Po ilości like'ów praktycznie można sprawdzić pomocniczość użytkownika. Osobiście jestem na Nie, ludzie będą specjalnie nabijać limity, byleby zbić %.

W obecnej chwili według mnie jest dobrze, więc jak już powiedziałem jestem na Nie. Ale każdy ma inne zdanie(i należy to szanować), jestem ciekaw co powiedzą na to inni. ;)

Dokładnie zgadzam się z tym postem.

Taki grafik który wykona 2 sygnaturki, otrzyma za to od ch*ja lajków - jest automatycznie bezpieczny na 4um i może sobie w ten sposób wyzerować pasek ostrzeżeń?

Admin Cienia
Opublikowano

Po ilości like'ów praktycznie można sprawdzić pomocniczość użytkownika.

Jest to całkiem mylne przekonanie, wystarczy kilka multikont lub znajomych żeby uzbierać "like". Sporo osób otrzymywało je także np. za trolowanie itp. Tym samym zdejmowanie ostrzeżeń za posiadaną reputacje nie ma sensu.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie. Po pierwsze zaraz by była masa multikont, a po drugie było by za dużo zabawy w ACP z kasowaniem reputacji danego użytkownika.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Opublikowano

Po ilości like'ów praktycznie można sprawdzić pomocniczość użytkownika.

... lub znaleźć idiotę, który pod każdym swoim postem żebrze o lajka. Definitywnie nie.
Chociaż by się przydało jakieś usprawnienie do systemu warnów, bo mam warny sprzed 1,5 roku które nadal leżą na koncie, a jestem tu od maja 2008 (pewnie dluzej niż 95% administracji). Powinny się przedawniać powiedzmy po pół roku. Od tego czasu było już kilka amnestii i osoby zbanowane zostały odbanowane, a porządny wieloletni użytkownik nic nie dostał <_<
Opublikowano

... lub znaleźć idiotę, który pod każdym swoim postem żebrze o lajka. Definitywnie nie.
Chociaż by się przydało jakieś usprawnienie do systemu warnów, bo mam warny sprzed 1,5 roku które nadal leżą na koncie, a jestem tu od maja 2008 (pewnie dluzej niż 95% administracji). Powinny się przedawniać powiedzmy po pół roku. Od tego czasu było już kilka amnestii i osoby zbanowane zostały odbanowane, a porządny wieloletni użytkownik nic nie dostał <_<

Przecież jest system wygaszania ostrzeżeń. Obecnie on nie działa jak powinien, ale jeżeli minął już konkretny okres to piszesz PW do GM'a i Ci zdejmuje.

Więcej informacji w tabeli kar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...